Thursday, January 13, 2011

Exam sudah habis...

Dah a few weeks dah abis

Tapi malas nak update blog, sekarang mode sgt x rajin..

Baru2 ni 'ter' dapat tau yg Dilla ada byk collection malay novels, so sekarang ni tgh busy khatam novel2 dia..very timely heheheh..sampai tidur 3-4 pagi lah kiranya..

sekarang cuti 'sendiri' yakni cuti x bergaji huhuhuh..asalnya kesian kat aiman sebab dia x mo pi daycare, konon nya nak buat activities with the kids la cheh..hampes..byk dok umah ternak lemak + exercise my voice box aka dok marah depa dua yg bergaduh x abis2..

I keep saying this each time I took cuti 'panjang' sikit dok umah jaga anak2..tapi still x serik2 jugak hehehe..I don't think I can be a full time stay at home mother, not even a WAHM..x tahan sehh..I really envy those SAHM that seems to be enjoying their time at home, with kids etc..I love my kids..but..oh dear..sgt mencabar lah jaga depa full time...nasib baik ada Dilla yg sudi nak babysit depa..boleh la mummy pi membuang duit  dgn aman..

2-3 hari ni pulak, dok berkenan COACH satchel + wallets...ntah mimpi apa ntah..sebelum ni x minat coach pun, tapi bila dok NZ ni, x boleh nak memilih sgt..leceh tul..asalnya nak cari checkbook wallet, ni pun satu lagi, dulu2 x minat pun wallet panjang tu, rasa macam makcik2..aku makin tua kot?? muahahhah..x mo mengaku tu..sambil dok usyar2 wallet tu, ternampak plak satchels..cantik gak..belum ada lagi satchels..asyik beli crossbody + hobo saja..sesuai la sgt sebab dok kerja ligan anak saja kan heheh... lepas ni  nak cari satchel + carry all...satchel boleh buat work bag jugak at least...my taste has definitely changed..dari so so with coach, jadi ok, dari x berapa berkenan beg kain jenis anagram, jadi berkenan plak hmmmm......sah..daku semakin tua hehehhe


Another big issue in my life at the moment is my weight!!! serious don't know what to do, well I know actually..BUT motivation where art thou????? Sikit punya la belajar technique motivational interviews etc..diri sendiri cannot motivate myself...dohhh!!! Ramai dah tegur, the final crunch is bila Musliha, my bestie since sekolah rendah,  teguq direct suh diet huwaaaaaaaaaa..takpa Ha..aku tau hang sayang kat aku, tu yg hang buat macam tu..akan ku buktikan ecehhh...Hopefully (ada hopefully tu) by raya tahun ni, dah back to my prev weight..sekarang BMI sudah 25, dah paras2 idung dah tu..my target, BMI back to 20 at least..kalau berat aku x turun gak, x merasa la aku pi raya umah hang hehehhe..malu wehh nak balik raya, family daku mostly set2 cekeding...Now I understand why people turned to liposuction..


In a few days time nak pi jalan2 Wellington + Napier..dah 4 tahun dok NZ, welly pun x pernah sampai hehehe..lama x jalan jauh, we both are really looking forward to the trip. Pi Welly x la berapa nak excited sgt, sebab macam x byk benda boleh buat, but Napier macam best

1 comment:

fireflies said...

selamat berjalan2.....