Sunday, March 14, 2010

Poxy poxy poxy..calamine lotion party

Chicken pox in da house! Both Aiman and Aliya jangkit from Cu, my SIL. Abih la satu Lollipop, daycare Aiman kena nanti, sure depa kata Aiman la yg bawak sebab dia yg 1st kena heheheh

Sure org igt local virus, sebab ada jugak kes kat Hamilton ni, depa x tau VZ ni mai dari Malaysia angkut naik dgn kapai terbang hehehe

Since Aiman sure dah sah2 x leh pi daycare, makanya..esok lusa tulat and maybe tungging jugak, x leh la mummy pi kja..

Alhamdullilah, depa dua OK, cuma gatai2 saja. Tapi nak bg makan phenergan (promethazine) depa x mau, nak ubat pink saja ie paracetamol, even bila mix dgn paracetamol pun depa x mau, phenergan ada after taste sikit rasanya, tapi mummy makan sedap sajaaaaaaaaa heheheh

2 comments:

JJay said...

siannya aiman n aliya kena CP..sib baik..mummy n daddy ni doktor kan...kan..kan..senang nak jaga..
:)

~ f i d ~ said...

ala jj,anak doctor pun,sakit sama ja macam org lain..kami hanya manusia biasa heheh..cuma bab nakbg ubat tu senang la,sendiri precribe + pi carik kat phatmacy heheh