Saturday, November 14, 2009

Jalan2 cari makan...

Dek kerana kedai Flambe dah nak tutup, teringat pulak all our favourite kedai makan in places that we have lived before

LONDON

Fried chicken - x igt apa nama kedai ni..tapi mmg sgt glemer lah diantara kami time tu..I went back a few years after I left London, x la sedap mana pun, but time tu student, ayam dia pulak murah, kalau x silap 2 pounds jek..tu yg buat jadi sedapp tu heheh

Kebab Lolita - Ni kat Paddington Station - Again, when I went again, biasa jek..tapi kira antara yg murah kat London, so glemer la di antara students heheheh

ABERDEEN

Tandoori Chicken! Apa ntah nama kedai dekat ngn Hillhead tu, the chicken is the best!! SOoooooooo moist!

GLASGOW

Lemon Tree Chinese Restaurant, susah nak jumpa chimese restaurant yg halal.Masa kerja kat Hairmyres, time tu pregnant kat Aiman, kadang2 lepas balik kerja sanggup pi naik train sorang2 pi kedai tu, tapi tapau la, segan plak nak makan kat situ sorang2

Mixed Grill - Ada satu kedai ni kat Alison St, ohh dia punya mixed grill sgt sedap, kena ngn tekak kitorg

DUBLIN

Nasik Yusop!! Kedai dia sebelah Dublin Mosque. Ohh nasik yusop ni sgt sedap hokay..Apa la si Yusop ni boh lam nasik dia pun tak tau..secret recipe, Noorwan yg pernah kerja dgn dia kata, dia masak sendiri, x bg depa tolong/tgk.Kerka dia? basuh ayam , lap meja etc camtu.. Bulan puasa dia akan contract masak untuk bukak puasa..tapi aku segan nak pi, sebab makan dalam talam, aku x kenal sgt budak2 dublin pompuan, so macam segan la sebab org lain dah ada geng2 talam depa, ada la sekali dua pi bukak posa kat situ..selalu kalau teringin, beli saja la..tandoori dia pun sedap..dulu2 time pregnant kat Aiman, mmg aku katagih gila kat nasik ni..kadang2 saja beli buat bekal bawak balik Glasgow



Kebab Iskanders - Owhh my favourite kebab, 1st time masa mula2 pindah dok NZ, tak layan kebab dekat 2 tahun tau..(beli sekali, tapi x menepati cita-tekak) so sebab put off, x cuba sammmmpai la recently..Kalau pi Iskander, suka beli yg dia buh lamb seketul2, bukan mince..sedappp. Bawak my PIL pi makan, my MIL x mo makan, sebab kata lamb panas,owhh hilang nikmat hidup



Istanbul - Pun suka jugak..nasik dia best, yg lain, biasa2 saja

Zaytoon (Persian) - Kebab sini sedap..last makan 7/12/2006 - pi celebrate Aiman's 1st Birthday kat sini..a few weeks before leaving Dublin for good..

Harap2nya adaa la rezeki nak pi makan kat tempat2 ni satu hari nanti..esp nasik yusop tu..berhantu wooo nasik dia..bawak our parents pi, depa pun teringat2 sampai la..