Sunday, April 25, 2010

Adoila..

Sangat letih la ini malam, tadi lawan badminton, 3 games ja pun, tu pun semua kalah hahahha..xpala..masuk bukan niat nak menang sgt pun, nak exercise + bg ramai team saja, 2 games main ngn asma, women double, satu game main dgn incik hubby, mixed double. Women single x dak sapa pun masuk, semua takut pancit hahha..pompuan yg masuk semua mak2 org, kecuali asma. Org len x minat kot..

Ni tgh dok teman budak berdua ni tidoq, x dak tanda2 nak tidoq pun..siap boleh dok menyanyi lagi..lagu peberet depa la ni..lagu Abba yg Mamma mia tu..sari berkali2 suh ulang lagu tu..

I still have to:

1) Cook dinner for tomorrow, nak masak rebung + dgg masak lemak. Satu lauk sahaja ya.sebab dah ada protein + sayur.Tu pun dah kira hebat la tu. Makan dgn sambal lonte-sambal jawa style, baru belajar dgn k ton semalam..sgt sedap, saya sgt suka!


2) Ptg tadi beli stock dgg kat Clarkin Prime Halal, nak kena asing2, cuci n masuk freezer

3) Baju belum lipat-one load. Alhamdulliah weather weekend ni bagus, semua baju kering. Iron baju adalah sgt jarang sekali.Incik hubby kalau nak pakai baju elok ber iron kena iron sendiri, teruk kan bini dia ni? Bini dia pulak, dok la ulang pakai baju x payah iron hahha..itu pasal sy sgt suka sama tudung awning-balik msia aritu pulun ku beli byk2, tu pun menyesal x beli lg byk..

4) Buat inti for apple pie. Tadi pi umah P Rahman, dia bagi Granny Smith, mmg dah lama teringin nak try buat apple pie ala McD yg K As dok tayang kat belog dia. Kena buat before Thurs, nanti P Rahman mai tgk apple dia dok rupa apple lagi hahhah

??? study..memang x masuk list pun..weekend mmg payah nak study..hmm wait, weekdays pun huhuu..my exam in December..macam mana ni??

4 comments:

fireflies said...

hehehe sib baik main td takderla sakit2 badan macam main hari khamis hr tu kan...so esok boleh pi kerja dgn sihatnya...apa yg sy plan weekend ni hampir 70% tak menjadi huhuhu

~ f i d ~ said...

wahh x sakit2 badan kiranya makin pro la tu heheh..biasa lah tu weekend, fid mmg x boleh buat apa pun sgt time weekend

JJay said...

pe lagi kak fid..suh la noorwan massage badan...baekkkk punya massage....ilang sume sakit2 badan..heheheheh

~ f i d ~ said...

jj-haha tau tak waktu kami dok men, depa2 tu usik ha..ni malam ni sapa urut sapa ni..