Wednesday, April 14, 2010

I need therapy

Stress..stress..stress

Aritu lepas easter long weekend rasa macam dah recharged dah..

But now I am back in our usual routine..

I think I need some spark in my life

We bicker a lot lately, about silly things, sapa nak basuh berak la..sapa nak tukaq baju anak etc huhu..both of us have stressful jobs, have exams that we need to study for..kalau la kami x 'kena' amek exam ni semua, x kuasa seh..

Dulu2 time kerja kat hosp,at least we can meet up for lunch..have a nice chat (hi hi jgn terkejut, a lot of our dr couple friends do this, sad kan?? ) but now I am no longer working at the hosp, tunggu balik rumah baru leh sembang2, mana nak tgk anak, masak etc..dah la nak beli pun x boleh


Brain drain..esp after my College visit yesterday

since I am doing a GP training under Royal College of NZ, I was visited by them yest, they sat in my consultations, we had a long discussion etc..

Rasa macam nak pi somewhere nice, tapi malas nak drive jauh2..malas nak pack brg byk2 etc..

3 comments:

makcikrehan said...

cepat pergi dapatkan therapy. hehehe..kalau makcik, jalan2 dlm mall pon dah kira okay. kalau dapat membeli, laaaaagi okay! hehehe

CIK NANA said...

Na pun rasa kena chill, relax jap. rasa tensen jek skang. huhuh.. jom kita gi spa!

~ f i d ~ said...

@ MR - dah pi jalan2 mall dah semalam, siap shopping lg, bukan setakat tgk tingkap huhuhu..

@ nana - jom2, k fd tgh cari2 geng nak pi massage ni, ada offer 2 for 1 ni kat sini,..hot spa ka..silap nana jauh sgt