Wednesday, May 5, 2010

Mummy..it's not BEN


Conversation with Aiman waktu dinner tadi...

Mummy: Aiman buat apa at school tadi?

Aiman: Play with my friends

Mummy: Ohh Aiman main dgn sapa? Yash? Sean? (Dua2 ni bestfriends Aiman kat daycare)

Aiman: Yeah..and I play with Ben too

Mummy: Ohh who's Ben? (jarang dgr aiman sebut nama Ben)

Aiman: Mummmmmyyyy it's not BEN, it's BIN

Mummy: ohhh BIN (trying her very best to pronounce it kiwi way..

Aiman: No mummy, BIN is for rubbish, it's BIN >>stressing the kiwi accent there..ntah kat mana yg lain pun x tau la

sampai sudah I cannot pronounce it they way it should be (according to Aiman lahh)

Kalau ikut kiwi accent ni, seven dia sebut sivin, ten depa sebut tin..So Ben bunyi macam Bin, tapi x la bunyi macam bin tong sampah tu..apa yg lain, x tau la pulak

3 comments:

fireflies said...

hehe so cute Aiman..

najmi pepagi cari 'big' nak bwk g sekolah.. actually (BEG)..


confuse makcik..

~ f i d ~ said...

hahaha..memag lepaih ni depa mmg asek nak pebetui accent kita saja la..

~ f i d ~ said...

naisb baik nama dia dia x kata it's not aimAn, it's aimen!!